Warning: Attempt to read property "post_type" on null in /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php on line 207 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php:207) in /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php:207) in /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 væksteksperimenter skal skalere din vækst - Business Science Warning: Undefined variable $default_menu_align in /customers/4/c/2/bscnordic.com/httpd.www/wp-content/themes/empowerwp-pro/pro/inc/header-options/navigation-options/nav-bar.php on line 1349

Debat: IT og marketing skal sammen lave væksteksperimenter

Debat: IT og marketing skal sammen lave væksteksperimenter

Kristjan brødreskift

Samspillet mellem IT og marketing har et stort potentiale til at drive vækst – de fleste virksomheder kan ikke få de to grupper til at tale sammen, mener Kristjan Due Brødreskift.


Skrevet af: Kristjan Brødreskift, Head of Google Cloud COE, Maj 26


I midten af maj beskrev vi kontrollerede eksperimenter som vejen frem for brands, der vil skabe langsigtet vækst igennem mere effektiv kommunikation. 

Flere og flere succesfulde globale virksomheder har i de seneste år skalereret eksperimenter til størstedelen af deres marketing aktiviteter, og har på hver deres måde indført en ”culture of experimentation” for at drive innovation der skaber fremdrift i forretningen [HBR].

Da mange væksteksperimenter involverer et element af IT tilskrives en del af successen for disse ”cultures of experimentation” et stærkt samarbejde mellem marketing og IT.

Tidligere samarbejde mellem marketing og IT har ofte vist sig delvist succesfulde, men organisatorisk smertefulde, og oplevelsen bremser fremtidigt samarbejde. Det er ærgerligt, for dette er samspillet, der muliggører vækst med udgangspunkt i virksomhedens egne førstepartsdata, hvilket er en af de få veje, der kan skabe konkurrencemæssige fordele, der ikke findes off-the-shelf på markedet. 

Vi vil slå et slag for at flere danske organisationer samler denne bold op. Efter to års erfaring med eksperimenter i dette krydsfelt deler vi her vores anbefalinger til at komme i gang med væksteksperimenter imellem IT og marketing

Sæt et par profiler sammen
Opskriften er et par nysgerrige marketingfolk og en fleksibel IT-profil, der kan skrive noget basal kode og arbejde med API’er.

Start med at enes om at fejle
Forvent at en ud af fem eksperimenter bringer reel vækst. Derfor skal I have en pipeline af væksteksperimenter. Formuler flere væksthypoteser og test dem i prioriteret rækkefølge. 

Byg ud fra førstepartsdata 
Virksomhedens egne data er en kilde til en konkurrencemæssig fordel i regi af investeringer i markedsføring. Eksempler på førstepartsdata kan være salgsdata (eventuelt brudt ned på tid og geografi), kapacitetsdata (lagerbeholdning, tilgængelighed af service osv.), kundedatabaser (eventuelt med værdibaserede kolonner såsom CLV)

Tænk småt! 
Gør væksteksperimenterne så afgrænsede som muligt. En drøm om one-system-to-rule-them-all eller et håb om at bygge den nye organisatoriske datavirkelighed er ikke væksteksperimenter, men store IT-leverancer. Fokus bør være på afgrænsede eksperimenter, der kan testes relativt hurtigt.

Byg eksperimenter udenfor eksisterende IT-infrastruktur
Det har aldrig været nemmere og billigere at komme i gang med IT via cloud-udbydere. Vi benytter Google Cloud, men der kan ligeså vel bruges Azure eller AWS. Det centrale er at få frakoblet eksperimenterne fra den eksisterende IT-infrastruktur så eksperimenterne ikke kvæles i Statements of Work, IT compliance-dokumenter osv. 

Konkluder indenfor tre måneder
Hold fokus på at et væksteksperiment bør være konkluderet indenfor tre måneder. Herefter besluttes det om eksperimentet skal skaleres til den øvrige aktivitet.

Efter en lang række vækst eksperimenter i samarbejde med vores kunder er det tydeligt at der ligger et rigtigt stort potentiale gemt i dette krydsfelt. Marketing og IT skal sammen eksperimentere, fejle, lære og forbedre – det er en effektiv måde at skabe vækst til jeres forretning. 


Share this blog post!